Storbyferie I Paris sætter gang i romantikken

Storbyferie I Paris sætter gang i romantikken

april 4, 2014 Slået fra Af parisinfo

Danskerne foretrækker storbyen, når intimitet er på dagsordenen i parforholdet. Samtidig stiger lagenaktiviteterne med 46 % sammenlignet med en almindelig hverdagsuge, når destinationen hedder Paris. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Epinion på vegne af Spies.

Travlhed, træthed og praktiske gøremål kan sætte en dæmper på romantikken i parforholdet. Over halvdelen af danskerne oplever nemlig barrierer for intimt samvær i hverdagen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Epinion har lavet for Spies. Rejsebureauet har undersøgt, hvordan ferie påvirker danskernes parforhold og deres lyst til romantik.

Storbyferie I Paris

Storbyferie I Paris

Chancen for forelskelse er stor
Undersøgelsen viser, at 47 % af danskerne foretrækker en storbyferie I Paris til romantisk samvær. Det gør dermed storbyferie I Paris til den mest populære destination til det formål. På andenpladsen følger strandferien med 37 %, mens oplevelsesferie indtager tredjepladsen med 33 %. Ifølge Birgit Dagmar Johansen, klinisk sexolog og speciallæge i psykiatri, er der en god grund til, at storbyferien er den romantiske højdescorer:

”Oplevelsen af kunst og andre kulturer medfører en trang til at forstå verden omkring os. Det fremmer dannelsen af dopamin i hjernen. Og jo mere dopamin vi har, desto mere aktive bliver vi. Det betyder, at vi får mere lyst til sex og er mere tilbøjelige til at forelske os.”

Sexlysten stiger under Storbyferie I Paris

At storbyferien netop kan være et godt bud på at dyrke romantikken i parforholdet er Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies enig i:

”Storbyferien I Paris kan være lige det friske pust, som et parforhold har brug for. Det giver et afbræk fra hverdagens travlhed, hvor man måske glemmer at dyrke hinanden. Heldigvis kræver det ikke hverken det store budget eller den store planlægning at tage af sted.”

Derudover påvirker storbyferier også danskernes sexlyst. Undersøgelsen viser, at danskerne har 46 % mere sex på en storbyferie, end de har derhjemme på en almindelig hverdagsuge. Især blandt de unge mellem 18 og 35 år bliver lysten til hinanden markant større. Deres sexaktiviteter stiger nemlig med hele 100 %. Det skyldes ifølge Birgit Dagmar Johansen blandt andet, at storbyferie er ensbetydende med fravær af hverdagens stress, hvilket får par til at se hinanden på ny.

De top-5 mest populære storbydestinationer hos Spies er London, Paris, Rom, Barcelona og Berlin. Se mere på www.spies.dk.

Yderligere information: Adm. direktør Jan Vendelbo, tlf. 40 53 93 77, eller kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Nøgletal: Undersøgelse af danskernes rejsevaner og romantik
•47 % af danskerne foretrækker storbyferie til romantisk samvær.
•37 % af danskerne foretrækker strandferie til romantisk samvær.
•33 % af danskerne foretrækker oplevelsesferie til romantisk samvær.
•Danskerne har 46 % mere sex på storbyferier end på en almindelig hverdagsuge. Blandt de 18 til 35-årige er tallet 100 %.
•63 % af danskerne har været på en storbyferie med enten en nuværende eller tidligere partner.
•59 % af danskerne oplever barrierer i hverdagen for intimt samvær. De hyppigste årsager er træthed hos en selv med 28 %, træthed hos en partner med 25 % og for meget arbejde med 22 %.