Rejsen går til Paris og Parc des Princes

Rejsen går til Paris og Parc des Princes

september 26, 2016 Slået fra Af parisinfo

Vil du og vennerne gerne prøve noget andet end de traditionelle fodboldrejser til England, så er Paris lige sagen for jer. Her er det især Paris Saint-Germain, der er interessant – sammen med Paris selvfølgelig. Læs her hvordan du får den perfekte fodboldtur til Paris.

Byens storklub hedder Paris Saint-Germain og er verdenskendt. De spiller hjemme på det legendariske Parc des Princes med plads til næsten 50.000 tilskuere, har kun tabt seks af de seneste 98 hjemmekampe i den hjemlige liga. Der er dermed næsten garanti for point til hjemmeholdet og dermed en rigtig god stemning i byernes by.

 

Suveræne PSG

Hovedstadsklubben med de mange internationale stjerner har vundet den franske liga, Ligue 1, de seneste fem sæsoner. I denne sæson er hovedstadsklubben anført af angrebsstjernen Edinson Cavani og forsvarsstyrmand Thiago Silva, igen godt i gang med at stadfæste deres position som Frankrigs absolutte tophold. Efter seks spillerunder indtager holdet 2.-pladsen, kun ét point efter Nice.

 

After party i Paris’ gader

Efter at PSG’s stjerner formentlig har sikret klubben endnu en hjemmesejr, er det oplagt at tage med pariserne ud i nattelivet og fejre det. I modsætning til for eksempel det engelske natteliv, så går pariserne ikke tidligt i seng. Her har barerne og diskotekerne åbent til den lyse morgen, og der er et væld af steder at besøge.

 

Tag for eksempel til gaden Rue Oberkampf, hvor der ligger mange populære beværtninger. Gaden huser blandt andet Le Nouveau Casino, hvor der er høj musik, dansegulv og fest hele natten. Er man til noget lidt mere stille og roligt, er baren Le Scherkan en oplagt mulighed. Her kan du foruden alkohol også få serveret lækker mad.

psg-eiffel-frankrig

Derudover er der selvfølgelig også den verdenskendte gade Champs-Èlysées, der også råder over masser af barer, diskoteker og spisesteder.

 

Metroen fører dig fra A til B

For at komme til stadion, kan man tage metro 9 og stå af ved Porte de St. Cloud. Eller man kan tage nummer 10 og stå af ved Porte d’Auteuil.

 

Har man efter kampen lyst til at besøge Rue Oberkampf, kan man ligeledes tage metro 9 fra Porte de St. Cloud. Her skal man stå af ved stoppestedet Oberkampf. Turen tager cirka 50 minutter.

 

Turen til Champs-Èlysées er kortere og tager kun lige over en halv time. Igen er det metro nummer 9, og man skal stå af ved stoppet Franklin D. Roosevelt.

 

Pris: Alle ovennævnte ture koster 1.80 euro.

 

Øvrige priser: Det er muligt at købe et 10-turs-kort for 14.10 euro. Kortet kan købes i automaterne ved metrostationerne. Se eventuelt her for andre tilbud (blandt andet ”kør alt, hvad du vil”-kort): Metrobilletter i Paris.

 

Det er nemt at komme fra lufthavnen til byen

Der ligger tre lufthavne omkring Paris: Charles de Gaulle, Paris-Orly og Beauvais Lufthavn.

 

  • Charles de Gaulle: Bus 350 til Gare de I’Est. Tager cirka 70 minutter og koster seks euro. Lokaltoget RER B til Gare du Nord, som koster cirka ti euro og tager 25 minutter, er også en mulighed
  • Paris-Orly: Her er det bedste bud at tage sporvognen. Det koster 1.80 euro og tager omkring tre kvarter.
  • Lander du i Beauvais Lufthavn, kan du tage en direkte bus. Det tager en time og et kvarter og koster 18 euro.

 

psg billetterSkal du og dine venner have den uforglemmelige fodboldtur til udlandet, I altid har snakket om, men aldrig har fået gjort noget ved, så er Paris og Parc des Princes et både godt og billigt valg. Billetter til fly og stadion samt to overnatninger på et hotel koster fra omkring 2.350 kroner per person. Du kan se og købe PSG-billetter her.