Kom nemt rundt i Paris og omegn

Kom nemt rundt i Paris og omegn

december 12, 2017 Slået fra Af parisinfo

Det er nemt at komme rundt i selve Paris med offentlig transport. Vil du kombinere Paris med andre byer i Frankrig, kan det være en ide for dig, at du vælger en planlagt tur gennem et bureau, hvor transporten bliver arrangeret for dig. Du kan også vælge at leje en bil i Paris og så tage af sted derfra.

Det er nemt at komme rundt i Paris med offentlig transport. Når du vælger, hvor du skal bo, er det derfor først og fremmest vigtigt, at du ser på, om der er en metrostation i nærheden. Er der det, gør det ikke noget, at du kommer til at bo lidt udenfor centrum.

Vælger du et hotel uden for selve byen, er der gode muligheder at tage rundt med regionaltog. Det er der også, når du skal ud og besøge nogle af seværdighederne udenfor byen, for eksempel det store og flotte slot Versailles.

Har du ungerne med og skal du for eksempel til Disneyland Paris, kan det være en ide at leje en bil. Når du bare skal rundt i selve Paris, er der dog ingen grund til det. Der er det meget nemmere at komme rundt med offentlig transport; så slipper du også for at skulle finde en parkeringsplads.

Planlæg rejsen selv eller rejs med et bureau

Når man rejser til Frankrig, kan det være fristende at planlægge det hele selv. Det er blevet så nemt at bestille fly og hotel via nettet, låne en guidebog på biblioteket og så bare tage af sted i et par eller et par uger. Det kan også være en god måde at opleve Paris og det øvrige Frankrig på, men i nogle tilfælde vil du få meget mere ud af at tage på en tur, der er planlagt for dig.

Når folk, der er eksperter på det land, som du skal til, planlægger en tur for dig, kan det være med til at gøre, at du får meget mere ud af din tur. Du kan få nogle oplevelser, som du ellers ikke ville gøre – måske fordi de simpelthen ikke er i guidebogen. Det ville være ærgerligt at gå glip af dem.

Nogle forbinder det med en planlagt tur med, at man skal rejse sammen med en større gruppe. Sådan er det også i nogle tilfælde. Hvis du foretrækker at rejse på egen hånd, kan du dog også sagtens gøre det på en planlagt tur fra et bureau. De sørger for transport, hoteller og lægger et program, der passer til jeres interesser. Så er resten op til jer.

Billeje i Paris

Vil I se nogle af de seværdigheder, der ligger længere væk fra byen, eller er Paris bare første stop på en rejse rundt i Frankrig, er det en god ide, du lejer en bil i Paris. Der er et stort udvalg af bilfirmaer, hvilket kan gøre, at du nemt kan finde den mest favorable pris på billeje. Det kan være med til at gøre Frankrigsferien billigere. Så lej en billig bil i Paris, når I skal videre derfra.

Har du svært ved at overskue det store udvalg, kan det være en god ide for dig, at du bruger en af de mange sammenligningssider til billeje til at finde ud af, hvad der er billigst for dig. Det kan variere fra firma til firma alt efter, hvor længe du skal bruge bilen. Du kan for eksempel se på en sammenligningsside som billeje.info.

Afstande fra Paris til andre byer i Frankrig:

  • Disneyland Paris 43,4 km
  • Lyon 477 km
  • Marseille 786 km
  • Nice 943 km
  • Bordeaux 583 km
  • Montpellier 746 km
  • Grenoble 573 km
  • Nantes 383 km
  • Le Havre 196 km