3 grunde til at besøge Paris

3 grunde til at besøge Paris

marts 15, 2018 Slået fra Af parisinfo

Paris er en af de mest besøgte feriedestinationer i verden, og det er der flere årsager til. Vi samler her tre af hovedårsagerne til, at turister valfarter til den franske hovedstad året rundt.

 

Du står i samme situation hvert år. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og du har endnu ikke fundet den perfekte destination, hvor dig og din familie kan holde en velfortjent pause fra hverdagens strabadser. Der vil være flere overvejelser. Skal det være en badeferie eller en storbyferie? Skal det være ren afslapning, eller skal du have en ordentlig en på opleveren?

Hvert år rejser tusindvis af turister til den franske hovedstad, Paris, for at nyde godt af byens mange muligheder. Men hvad er det, som gør storbyen til en populær feriedestination? Det får du her tre primære årsager til.

Spændende seværdigheder

Hedder destinationen Paris, når du til sommer drager på sommerferie, så vil du hurtigt opdage, at byen byder på en bred vifte af seværdigheder, som du kan opleve. Hovedstaden er mere end blot de klassiske seværdigheder, som til tider sniger sig med i diverse film og serier. Der er også mulighed for at udforske nogle spændende seværdigheder, der ikke er lige så omtalt som for eksempel Eiffeltårnet.

Har du aldrig været i Paris, så er de klassiske seværdigheder en god start og et must for dig at se. Sving forbi Eiffeltårnet og tag eventuelt en tur op i tårnet for at se Paris for oven. Det er en fantastisk udsigt, som du ikke vil være foruden. Derudover kan du også snuse rundt ved Triumfbuen eller det verdenskendte kunstmuseum Louvre. Disse tre steder er de mest besøgte steder i den franske hovedstad, og det er en fryd for øjet.

Men har du allerede oplevet de klassiske seværdigheder, så er der mange andre muligheder. Der er utallige spændende seværdigheder, der ikke har sat Paris på verdenskortet, men som stadig er interessant at opleve. For eksempel er der flere interessante museer i Paris, der kan give dig en unik chance for at lære om den franske kultur og historie. Det gælder blot om at opsøge de mange oplevelser, som byen har at tilbyde.

Gang i gastronomien

I en helt anden boldgade har Paris også meget at byde på. Når det gælder det gastronomiske univers, så ligger den franske hovedstad lunt i svinget. Frankrig er generelt kendt for deres madkunst, og rundt i Paris finder du cafeer og restauranter, der serverer de bedste smagsoplevelser inden for den franske gastronomi.

For at opleve den franske madkultur kan det anbefales at du prøver de klassiske franske måltider. Til morgenmad er det franske baguette eller en luftig croissant et fast element til morgenkaffen. Når du når hen mod middag, er det en af de kendte toasts Croque Monsieur eller Croque Madame, der sniger sig i munden på den traditionelle franskmand. Til aftensmad tilbyder Paris uendeligt med muligheder. Restauranter både nede langs de mange sidegader eller langs de store gågader serverer lækker mad. Nogle af de klassiske retter er for eksempel Ratatouille og Gordon Bleu , mens der er mulighed for en gastronomisk oplevelse ved at bestille snegle, som franskmændene også er kendte for at servere.

Det er blot nogle af de kendte retter, der serveres i hovedstaden. Der er lange menuer med gastronomiske oplevelser, som du selv kan vælge til eller fra.

Skinnende shopping gader

Det er ikke nødvendigvis billigt, men så er det naturligvis altid muligt at lån penge. I hvert fald er Paris kendt for at have shopping gader, der nærmest skinner for de shopping lystne turister.

I storbyen kan du finde alle de store modehuse, og du kan købe tøj fra de nyeste kollektioner. Paris er nemlig kendt som modeby, og det afspejler sig tydeligt i byens shopping gader. Er du på udkig efter nyt tøj, så er det helt sikkert både en oplevelse og en sikker vinder at begive sig rundt i de mange tøjbutikker i Paris.

Du finder næsten med sikkerhed en ting eller to, som du gerne vil købe med hjem fra ferien. Men vær varsom med at shoppe for stort ind, der skal jo helst ikke være overvægt i kufferten på vej hjem.