10 gode råd inden du tager på charterferie

10 gode råd inden du tager på charterferie

september 25, 2018 Slået fra Af parisinfo

Få en fantastisk ferie med disse råd i baghovedet:

Charterferie er en skøn ferietype, som indbyder til total afslapning, men som samtidig kræver enkelte planlægninger inden afgang. Er du i tvivl om, om du har husket det hele, eller vil du blot høre mere om, hvad du skal have styr på inden afgang til en charterferie, så læs mere her.

 

  1. Husk tålmodigheden

Charterferie indebærer ofte samlede pakker af transport og hotel, men det kræver stor fleksibilitet og planlægning fra bureauets side. Til tider går det galt, og derfor er det vigtigt at huske tålmodigheden i alle situationer – man er trods alt på ferie.

 

  1. Tjek op på bagageregler inden afgang

Der er ikke noget værre end at møde op i lufthavnen med en kuffert, som er alt for tung, eller en håndbagage, som indeholder ting, der må lade livet pga. bagageregler. Husk at tjekke op på dette hjemmefra, så du undgår unødig spildtid.

 

  1. Transport – hvordan?

At komme til afgangslufthavnen og hjem herfra igen, er som regel noget, som den enkelte skal arrangere. Sørg for at have styr på, hvordan du kommer frem og tilbage, så stressniveauet kan være minimalt.

 

  1. Pak en strategisk kuffert

Begrænset kuffertplads gør det altid nødvendigt at prioritere de ting, som man medbringer. En strategisk pakket kuffert er en kuffert, hvor der er tænkt over alle de ting, som er medbragt – og det er nødvendigt.

 

  1. Spildtid i lufthavnen?

Sørg for at have styr på, hvad du vil bruge eventuel spildtid i lufthavnen på, inden du tager afsted på charterrejse. Sommetider giver mellemlandinger en del opholdstid, men der kan også være forsinkelser, som gør, at rejsetiden bliver ændret.

 

  1. Kobl helt fra – allerede i planlægningsfasen

Ferie er ofte lig med afslapning og genopladning til den normale hverdag – og dette er vigtigt at huske fra begyndelsen. Charterferien skal tilpasses jeres behov – og husk at I skal have mulighed for at koble helt fra.

 

  1. Planlægning, planlægning og planlægning

Valget af en charterferie kan ofte hænge sammen med et ønske om en let, overskuelig proces, hvor der bliver sørget for det meste – der er dog ting, som skal planlægges af de rejsende selv, og uden disse i mente, kan turen nemt blive skuffende, hvis ikke den allerede er tilpasset og planlagt efter den enkeltes ønsker.

 

  1. Toiletsager er nødvendige

Det kan komme til at knibe med pladsen i kufferten, men én ting, som du helt sikkert ikke må ’spare’ væk, er dine toiletsager – de kommer til at være strengt nødvendige på en charterferie, hvor der ellers er sørget for det meste.

 

  1. Husk nu det pas!

Det dummeste, som kan ske, når man skal på ferie er et glemt eller udløbet pas – når du tager hjemmefra, kan du ikke tjekke for mange gange, om passet er med, og husk i god tid at finde ud af, hvornår passet udløber.

 

  1. Hvis uheldet er ude

Sygesikringsbeviser, forsikringspapirer og kontaktoplysninger på tætte personer hjemme kan blive nødvendige, hvis et uheld skulle være ude. Det er ikke alle, som tænker over det, men disse bør altid være med – selv på en charterferie.